Széchényi 2020

Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt ...


PhD hírek

Újabb állomásához érkezett a PhD hallgatók csoporttalálkozója.


2014. szeptember 26-án harmadik alkalommal gyűltek össze az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Tudásközpontban élelmiszertudományi témában doktori tanulmányokat folytató hallgatók. A csoporttalálkozó jelen állomása az Egertej Kft. Sas úti telephelye volt. A résztvevők a látogatás során szakmai vezetés kíséretében megismerkedhettek a tejipari gyártási folyamatokkal, az azokhoz használt gépekkel, berendezésekkel. Bemutatásra került a tejüzem saját belső laboratóriuma, melyben gyors vizsgálatok segítségével szűrik ki az esetlegesen problémás tételeket. A látogatás során külön kitértek az üzem minőségbiztosítási rendszerére, a cég korábbi, aktuális és jövőbeni pályázati részvétellel kapcsolatos eredményeire, lehetőségeire.

A résztvevők az üzemlátogatást követően szakmai fórum keretein belül vitatták meg az élelmiszertudomány tejiparral és egyéb jelentős iparágakkal kapcsolatos kérdéseit, a jövőbeni fejlesztési lehetőségeket és kiemelt fontossággal bíró kutatási-fejlesztési irányokat.


A résztvevők a szakmai fórum zárásaként megtekintették az Eszterházy Károly Főiskolán megrendezett Kutatók Éjszakája rendezvény több programját.

 

A rendezvény a TÁMOP- 4.2.3-12/1/KONV-2012-0025 „Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt tartalomfejlesztéssel az egészségtudatos fogyasztói kultúra elősegítése érdekében" támogatásával került megvalósításra.


< Vissza