Széchényi 2020

Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt ...


Tevékenységek

Projekttevékenységek:

• Az EGERFOOD Tudásközpont kutatási eredményeinek megismertetését szolgáló workshopok szervezése
• Vitafórum sorozat(Science Café)
• Lakossági fórum sorozat szervezése
• Interaktív természettudományos ismereteket terjesztő bemutatók, események szervezése az élelmiszertudományok területén
• Az eredmények külföldi konferenciákon való megismertetése
• Az eredmények hazai konferenciákon és szakvásárokon való megismertetése
• Konferenciasorozat indítása nagy magyar élelmiszertudósok évfordulói kapcsán
• Élelmiszer-tudományi innovációs verseny szervezése középiskolások és főiskolai hallgatók számára
• Élelmiszer-tudományi és fogyasztóvédelmi verseny szervezése középiskolás tanulók számára: a hagyományos FOODTESZT vetélkedő kiterjesztése országos versennyé
• Nemzetközi konferencia szervezése Magyarországon
• Tudományterületek közötti disszeminációs tevékenységek, interdiszciplináris workshopok szervezése
• Növények az egészség szolgálatában című tudományos ismeretterjesztő rendezvények, kiállítások szervezése
• Nemzetstratégiai jelentőségű élelmiszergyártó üzemek technológiájának, termékeinek megoldásra váró szakmai kihívásainak megismerése
• Az élelmiszeripari (ún. MÉTE) TDK megújítása és megrendezése az Eszterházy Károly Főiskolán
• Disszeminációs kompetencia fejlesztő tréning az Egerfood Tudásközpont kutatói számára
• FOODTESZT tananyagfejlesztés
• „Iránymutató magyar kutatók" portrésorozat készítése
• Kisfilm készítése a tudásközpont munkájáról, eredményeiről, hasznosíthatóságáról
• A kutatási eredményeket és hasznosításukat bemutató, tematikusan csoportosított kiadványsorozat készítése
• Mini filmek készítése élelmiszerek gyártásával, biztonságos felhasználásával kapcsolatosan
• Facebook profil létrehozása „A hónap vegyülete" néven a pozitív élettani hatású élelmiszer-összetevők megismertetésére
• Élelmiszertudománnyal foglalkozó PhD-hallgatók számára Facebook-csoport létrehozása az Egerfood Tudásközpontban folyó kutató munka, ill. kapcsolódási lehetőségek
• Az Egerfood Tudásközpont honlap angol nyelvű változatának elkészítése
• A tudásközpont tevékenységét, eredményeit, azok hasznosítási területeit részletese bemutató szakanyag elkészítése magyar és angol nyelven
• Angol nyelvű tematikus brosúrák készítése
• Elektronikus élelmiszer-tudományi szakfolyóirat indítása a felsőoktatásban és a tudományos kutatásokban lévő trendek és eredmények közvetítésére
• Az Egerfood Tudásközpontban folyó kutatás-fejlesztés és innováció eredményeit, társadalmi és gazdasági hasznát bemutató TV-műsorok készítése és terjesztése
• A tudományos életben való esélyegyenlőséggel összefüggő témák bemutatása


< Vissza